Bréking! Sokkoló fotók: kidöntötte a szélvihar a megyeszékhely karácsonyfáját!

HelloVidék 2021. december 12. 11:08
A tomboló időjárás a köztereken is áldozatot szedett ma délelőtt. Nemrég fotózták olvasók Nyíregyházán a város karácsonyfáját, amit kettétört, majd kidöntött állványzatából a viharos erejű szél. Fotókon mutatjuk, hogy néz ki most a főtér. A városüzemeltetés és a katasztrófavédelem munkatársai dolgoznak a fa visszaállításán.

A "Nyíregyen hallottam" elnevezésű Facebook-csoport oldalán jelent meg az olvasói fotó ma délelőtt, amin jól látszik, hogy a hatalmas, 16 méteres karácsonyfa sem tudott ellenállni a vihar tombolásának az ország keleti csücskében.

A viharos időjárás sajnos a fát is megtépázta, a rendkívül erős szél miatt tört el és dőlt ki a helyéről – mondta el a megyei hírpoltálnak, a szon.hu-nak Petró Árpád, a NyírVV Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Reggel óta azon dolgozunk, hogy a fenyő visszakerülhessen a méltó helyére, ugyanis szerencsére megmenthető, nem kell új karácsonyfát keresnie a városnak.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetést adott ki Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére az erős szél miatt, a 16 méter magas lucfenyő is ennek esett áldozatul.

A fát két méteren visszagallyaztuk, így kerülhet újra a helyére. Ebben a katasztrófavédelem munkatársai segítenek egy hatalmas daru segítségével, és az a célunk, hogy a karácsonyfában hétfőn már újra gyönyörködhessenek a belvárosban sétálók

- tette hozzá Petró Árpád.

Címlapkép: Getty Images