Brutális, mi történt az M1-esen: halálos áldozatot követelt a tömegbaleset

MTI 2023. március 12. 09:35

Ismét zavartalan a forgalom az M1-esen, ahol szombaton kora délután tömegbaleset történt - közölte az Útinform honlapján vasárnap kora reggel.

Mint írják, a sztrádán a Hegyeshalom felé vezető oldalon a 31-es kilométernél 5 kamion és 37 személyautó ütközött össze, egy ember meghalt, 39-en megsérültek, több jármű kigyulladt. A balesetet a Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő (MKIF) Zrt. szombati közlése szerint lokális porátfúvás okozhatta, ami miatt hirtelen csökkenhettek a látási viszonyok.

A rendőrség közleménye szerint a baleset elhunytjára az autóroncsok eltávolítása során találtak rá. Az elsődleges adatok alapján a balesetben érintett öt kamion és 37 személygépkocsi közül 19 jármű kiégett. A helyszínre négy helikopterrel és 16 mentőautóval érkeztek a mentők, és 39 embert vittek négy település - Győr, Tatabánya, Székesfehérvár és Budapest - kórházaiba. A tömegbalesetben tíz gyermek sérült meg, közülük négyen súlyosan és hatan könnyebben, valamint huszonkilenc felnőtt, akik közül tízen súlyosan, míg tizenkilencen könnyebben

- közölte korábban Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője.

Fotó: MTI/Lakatos Péter
Fotó: MTI/Lakatos Péter
Fotó: MTI/Lakatos Péter
Fotó: MTI/Lakatos Péter

Az Útinform tájékoztatása szerint vasárnap reggelre a hatóságok befejezték a műszaki mentést és a helyszínelést, az autópályát a Hegyeshalom felé vezető oldalon is megnyitották, így a forgalom már mindkét irányban zavartalanul halad.

(Kiemelt kép: MTI/Lakatos Péter)