Nem torpant meg a magyarok nyaralási kedve: mit nekik infláció, ide utaznak a legtöbben

HelloVidék 2023. május 2. 10:35

Ahogy arról a Világgazdaság beszámolt, kiemelkedően sikeres nyári előfoglalási szezont zártak a kiutaztatók, és hasonlóan élénk keresletet érzékel a döntően belföldi szálláshelyeket közvetítő Szallas.hu, ahol időarányosan 24 százalékkal több a foglalás, mint tavaly ilyenkor.

Ahogy a portál írja, ugyen már lezártult a nagy kedvezményeket, akciókat ígérő előfoglalási időszak az utazási irodáknál, a tapasztalatok szerint nem fékezett a kereslet áprilisban sem. Úgy tűnik, sem a külföldi, sem a belföldi utazásokról, klasszikus nyaralásokról nem mondanak le a magyarok.

Kelemen Lili, a Szallas.hu szóvivője a lapnak elmondta, a belföldi nyaralási toplistát átírni nehéz lenne, annak élén többségében balatoni települések, klasszikus fürdővárosok és izgalmas attrakciók sorát kínáló vidéki nagyvárosok vannak.

A listavezető Siófok örökzöld sztár, mögötte az ugyancsak hatalmas szálláshelyi és vendéglátóipari kapacitással kiépült Hajdúszoboszló áll. Eger és izgalmas környéke is nagy kedvenc, miként Gyula és a szintén többnapos programsort kínáló Szeged is. Az áremelkedés Budapesten kiemelkedő, átlagosan csaknem 30 százalékos a szálláshelyeken egyetlen év alatt, Hajdúszoboszlón 22 százalékkal, Pécsen és Siófokon csaknem 20 százalékkal drágultak a szállások

- emelte ki a szóvivő.

Címlapkép: Getty Images