Sokan meghúzták idén a nadrágszíjat: egyre kevesebben engedhetik meg maguknak a balatoni nyaralást?

HelloVidék 2023. július 19. 09:05

Ahogy a Telex arról beszámolt, Flesch Tamás korábban arról beszélt hogy, egyre kevesebben engedhetik meg maguknak a balatoni nyaralást, idén pedig legalább 30-40 százalékkal kevesebb a vendég, az emberek pedig egyébként is inkább csak hétvégén mennek a tóhoz, amire Gulyás Gergely miniszter meg kacsát kiáltott. De nem csak a Balatonra, máshova se jut el a legtöbb magyar az árak miatt.

Ahogy a portál írja, egyre jobban látszik, hogy sok magyar számára idén nemhogy belföldi, de semmilyen utazásra nincs pénze. Mint írják, egy friss felmérés szerint a magyarok 59 százaléka nyaralt vagy fog még nyaralni idén, 41 százalék viszont otthon tölti a nyarat, többnyire azért, mert az utazás nem fér bele nekik anyagilag.

Ha egy magyar család utazik is, a legtöbben 100-300 ezer forintot szánnak a nyaralásra. A külföldön nyaraló magyarok 51 százaléka szerint pedig ott olcsóbban kijönnek, mint itthon

- közölte a lap.

Hozzáteszik, a Szállás.hu pár nappal ezelőtti közleménye szerint náluk idén csak minden ötödik nyári foglalás szól a Balatonra, miközben tavaly minden harmadik volt balatoni, az északinál népszerűbb a déli part, és Siófokra mennek a legtöbben.

Mi a helyzet most a Balatonon? A portál, hogy pontosabb képet mutasson a kialakult helyzetről, több strandot is végignézett az északi és a déli parton; három nap alatt pontosan tizenkettőt. Milyen eredménnyel zárták körútjukat? A Telex teljes cikkéből kiderül.

Címlapkép: Getty Images