Kigyulladt kamionokkal zárult az államalapítás ünnepe: nagy erőkkel kellett oltani Ajkán

HelloVidék 2023. augusztus 21. 11:03

Kigyulladt egy kamion rakománya Ajaknál vasárnap este, korábban, délután a 62-esen egy üzemanyagot szállító szerelvény miatt kellett nagy erőkkel kivonulni a katasztrófavédőknek. Székesfehérvárnál teljes szélességében lezárták a főutat a 42-es kilométernél.

Kigyulladt egy tartályos kamion vontatmánya a 62-es főút 42-es kilométerénél, Székesfehérvár térségében. A tűzesethez nagy erőkkel vonultak ki a székesfehérvári hivatásos tűzoltók, akik a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett megkezdték a lángok oltását. A beavatkozás idejére teljes szélességében lezárták az érintett útszakaszt. Egy faszenet szállító kamion rakománya ég, izzik Ajaknál, egy benzinkút parkolójában

- adta hírül vasárnap nem sokal este 8 óra előtt a katasztrófavédelem.

A helyszínre a kisvárdai és a záhonyi hivatásos, valamint az ajaki önkéntes tűzoltók vonultak ki, akik három vízsugárral megkezdték a tűz oltását. Az egységek munkáját egy erőgép is segítette, amellyel megbontották a rakományt.

Az első, a székesfehérvári kamiontűz kapcsán a police.hu hétfő reggel 5 óra után nem sollel arról számolt be, hogy az érintett szakaszon jelenleg - forgalomirányító lámpa mellett - egy sávon lehet haladni, ezért kérik a járművezetőket, hogy kiemelt figyelemmel és fokozott óvatossággal vezessenek!

Címlapkép: Getty Images