Rengetegen ültek ittasan a volán mögé: ebben a megyében fülelték le a legtöbb szabályszegőt

HelloVidék 2023. december 6. 16:01

Van egy rendőrségi statisztika, amely nemcsak azt mutatja meg, melyik vármegyében ellenőrzik legtöbbször az autósokat, hanem azt is: hol jelez a leggyakrabban alkoholfogyasztást a műszer - írja a vezess.hu.

521 659 alkalommal használtak alkoholszondát járművezetők ellenőrzésére a rendőrök 2023 első tíz hónapjában – derül ki az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) statisztikáiból. Ahogy a portál írja, egészen meglepő eltéréseket mutatnak a vármegyék a szondáztatások számában. Nógrádban például mindössze 937 a „közlekedésrendészeti szolgálati ág általi alkoholszonda alkalmazások száma” január eleje és október vége között, míg Szolnok vármegyében ugyanezen időszakban 73 075 alkalommal szondáztattak. Az egyik 0,2 százaléka az összes ilyen ellenőrzésnek, míg a másik a 14 százaléka.

Forrás: vezess.hu

De kitértek arra is, hogy összesen 4244 alkalommal mutatott pozitív értéket a szonda tíz hónap alatt, ami az összes ellenőrzés 0,81 százaléka. Ez pedig az öt vármegye, ahol a legtöbbször jelzett pozitív értéket a műszer:

Forrás: vezess.hu

Címlapkép: Getty Images