10 milliárd forint támogatás jár ezeknek a gazdáknak: így juthatnak hozzá

HelloVidék   
  Megosztom
10 milliárd forint támogatás jár ezeknek a gazdáknak: így juthatnak hozzá

A méhek a fenntartható mezőgazdaság és élelmiszeripar kulcsszereplői, éppen ezért rendkívül fontos előrelépés, hogy az Országos Magyar Méhészeti Egyesület (OMME) a méhészeti termékek ágazatban szakmaközi szervezet elismerést nyert el – jelentette be Nagy István agrárminiszter a Sió-Eckes Kft.-vel közös, a méhek védelmében tett intézkedésekről szóló sajtótájékoztatóján Siófokon.

A miniszter elmondta, a biztos és kiszámítható jövő érdekében biztonságban kell tudni a méhcsaládokat és a méhészeket, ez Magyarország Kormányának egyik fontos stratégiai célkitűzése. Folyamatosan nő a Magyar Méhészeti Nemzeti Program által biztosított keret, 2010 óta már 19 milliárd forinttal támogatták a termelőket. Fenntartják a méhészek egyedülálló személyi jövedelemadó-kedvezményét is. Magyarország pályázik a 2025. évi Nemzetközi Méhészeti Kongresszus megrendezésére, aminek előkészületeire több mint 100 millió forintot különítettek el.

A miniszter hangsúlyozta, az OMME szakmaközi szervezetté válása nem egy út végét jelenti, hanem a közös munka kiterjesztését. Az egyesületnek az Agrárminisztériummal ápolt szoros szakmai kapcsolatát megerősítve lehetősége lesz a jó gyakorlatokat elősegítő célokat megfogalmazni és elterjeszteni az ország minden méhésze felé.

Lényeges eredmény, hogy a hazai termelésű alapanyagok feldolgozása szempontjából fontos szerepet játszó gyümölcs- és zöldséglégyártó szakágazat kiemelkedő szereplője, a Sió-Eckes Kft. a telephelyén méhlegelőt hozott létre. Emellett pedig közvetlenül támogatja az OMME-t a méhészeti ágazat védelméért és az érdekképviseletért végzett munkájában. A közös munka a termelés biztonságának és a mézminőségnek a garanciája lehet. A méhek a jövőnk letéteményesei, jövőnk biztosítékai – tette hozzá.

A pályázatról itt írtunk, a felhívás részletei a hivatalos oldalon ismerhetők meg.

Címlapkép: AM Sajtó

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

méhek

omme

siófok

méhészetek

méhészek

magyar méhészeti nemzeti program