Vadiúj bölcsőde nyílt a Pest-vármegyei településen: nagy kincs lehet annak, aki a városban dolgozik

MTI   
  Megosztom
Vadiúj bölcsőde nyílt a Pest-vármegyei településen: nagy kincs lehet annak, aki a városban dolgozik

Völgyes József, a 3700 lakosú Csobánka független polgármestere azt hangoztatta, minden társadalom, közösség minőségét meghatározza, hogyan bánik a fiatal és az idősebb tagjaival. A polgármester bejelentette, hogy a település régi vágya teljesült a bölcsőde megépülésével.

Megjegyezte, hogy az elmúlt három évben a háromévesnél kisebb gyerekek száma átlagosan 150 volt a településen, és ez már önmagában is indokolttá tette a bölcsődeépítést. A Csobánkai Magocska Bölcsőde európai uniós támogatás és hazai finanszírozás segítségével jött létre. A Széchenyi 2020 program részeként megvalósult beruházásra a település 740 millió forint támogatást nyert el és 38 millió forint önerőt használt fel.

A fejlesztés eredményeként egy 28 férőhelyes, 430 négyzetméteres alapterületű, két csoportszobás bölcsőde épült meg. A tervezés során törekedtek az energiahatékonyságra és a fenntarthatóságra. A bölcsőde létrehozása volt az utóbbi évtizedek legjelentősebb építkezése a településen.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

bölcsőde

gyermekvállalás

család

beruházás

csobánka