Magyar érettségi: ennyien tették próbára a tudásukat Baranyában

MTI   
  Megosztom
Magyar érettségi: ennyien tették próbára a tudásukat Baranyában

Negyvenegy helyszínen csaknem két és félezer középiskolás érettségizik magyar nyelv és irodalom tantárgyból hétfőn - közölte a Baranya Vármegyei Kormányhivatal főispánja. Horváth Zoltán a Pécsi Járási Hivatal hatósági osztályán beszélt erről az MTI-nek, miközben az intézmény dolgozói az iskolák vezetőinek adták át az érettségi feladatsorokat a kora reggeli órákban.

A főispán közölte: hétfőn magyar nyelv és irodalom tantárgyból 2546 baranyai diák tesz érettségi vizsgát vármegyeszerte 41 helyszínen, ezen belül egy intézményben 71 diák emelt szinten méretteti meg magát. Mint mondta, Baranyában idén tavasszal összesen 3524 érettségiző fog számot adni tudásáról, közülük - mivel a vármegyében jelentős számú nemzetiség is él - többen választották, hogy nemzetiségi nyelven, idegen nyelven teszik le az érettségi vizsgájukat.

„Kuriózum” tárgyakból is sokan érettségiznek

Kitért arra, hogy vannak "kuriózum" tantárgyak is, így lesznek, akik például mozgóképkultúrából, drámából, illetve közlekedéstudományokból tesznek érettségit. A kormányhivatal honlapján olvasható tájékoztatás szerint múlt pénteken a nemzetiségi nyelv és irodalom tantárggyal kezdődő vizsgaidőszakban középszinten 54 vizsgatárgyból 12 017, emelt szinten pedig 36 vizsgatárgyból 2260 vizsgajelentkezésre került sor.

Május 7-én a matematikával folytatódnak a vizsgák

Május 7-én matematikával folytatódik a vizsgaidőszak, amelyből Baranyában középszinten 2344, emelt szinten 206 diák vizsgázik majd. Május 8-án a történelem vizsga következik, ahol - a jelentkezések alapján - középszinten 2342, míg emelt szinten 180 fiatal ad számot tudásáról. Május 9-én az angol, május 10-én pedig a német nyelv írásbeli vizsgarészekkel folytatódnak az idei vizsgák. Az idegen nyelvi vizsgák közül a legtöbben az angol nyelvet választották, de Baranyában lesz orosz, beás és lengyel nyelvből is vizsga.

Az utolsó írásbeli vizsganap május 27-én lesz, ezt követően az érettségi vizsgaidőszak a szóbeli vizsgákkal folytatódik. Az emelt szintű szóbeli vizsgaidőszak június 5-től 12-ig, míg a középszintű szóbeli vizsgaidőszak június 17-től július 3-áig tart - olvasható a tájékoztatásban.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

oktatás

család

baranya

érettségi

magyar érettségi

diákok