Kész horror, mennyibe kerül idén Szegeden egy adag halászlé: ez fájni fog

HelloVidék   
  Megosztom
Kész horror, mennyibe kerül idén Szegeden egy adag halászlé: ez fájni fog

Elkezdődött a roham a karácsonyi halászléért. Szeged legnagyobb halászcsárdájában csütörtökön már vitték karácsonyra az ünnep népszerű ételét, amelyből idén itt 5100 forint egy adag - számol be róla a Délmagyar.

Ahogy a Délmagyar írja, Szeged legnagyobb halászcsárdájában már megkezdődött a roham a karácsonyi halászléért:

A rendeléseket látva kijelenthetjük, hogy a halászlé népszerűsége továbbra is töretlen. A költségeink magasak, de utolértük magunkat, jó évet zárunk

– összegezte 2023-at Frank Sándor, mesterszakács, csárdagazda, aki azt is elárulta, hogy több kamionnyi műanyag dobozzal készülnek a karácsonyi rohamra a Fehértói halászcsárdában.

Nem csak a halászlé népszerű nálunk, az csak egy része a munkánknak. A töltött káposzta, malacsült, halas és sültes vegyestálak is népszerűek karácsonykor

– tette hozzá.

Akinek hűtött, fagyasztott halászlé kell, azzal is állnak rendelkezésére. Mint Frank Sándor mondta, aki pedig igazán ügyes, az alaplevet vesz és otthon belefőzi a halat. Aki a Fehértói halászcsárdából vinne halászlevet, adagonként 5100 forinttal készüljön. A csárdagazda tudja, hogy ez nem kevés, de ilyenkor a legtöbben úgy vannak vele, hogy egy évben egyszer kibírják.

Az Algyői halászcsárdában, ahol már nem vesznek fel több rendelést karácsonyra, 4200 a ponty, 4700 a vegyes és 4900 a harcsa halászlé. Ugyanez a Kiskőrössyben 4400, 4500 és 4600 forint.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

halászlé

ár

karácsony