Berágtak az iváncsai akkugyárból elküldött vendégmunkások: fekáliával kenték össze a mosdókat

HelloVidék   
  Megosztom
Berágtak az iváncsai akkugyárból elküldött vendégmunkások: fekáliával kenték össze a mosdókat

A Magyar Vegyipari Dolgozók Szakszervezeti szövetségének elnöke, Székely Tamás számolt be arról, milyen indulatokat váltottak ki az elbocsátások – a vendégmunkások megköszönve a bejelentést fekáliával kenték össze az összes mosdót- írta a Magyar Hang.

Ahogy a HelloVidék is nemrég írt róla, 609 vendégmunkástól vált meg a még csak tesztüzemben dolgozó iváncsai akkumulátorgyár – az ok, hogy az elektromos autók iránti kereslet globális csökkenése miatt nem tudják beindítani a tömegtermelést. A gyár azt írta a 24.hu megkeresésére, hogy kizárólag külföldi kölcsönzött dolgozókat (vendégmunkásokat) küldtek el, a saját dolgozók elbocsátását pedig „nem tervezik”.

A Hang.hu cikke szerint a döntésnek a vendégmunkások nem örültek. A Magyar Vegyipari Dolgozók Szakszervezeti szövetségének elnöke, Székely Tamás számolt be a portálnak róla, milyen indulatokat váltottak ki az elbocsátások – a vendégmunkások megköszönve a bejelentést fekáliával kenték össze az összes mosdót.

Az elektromos autók iránti kereslet megtorpant, de a nem elektromos autók esetében is piaci visszaesés tapasztalható. Amennyire az autóipari beszállítók helyzetére rálátunk, ez komoly probléma lehet a jövőben

– mondta Székely Tamás a portálnak. Szerinte „egyelőre teljes a bizonytalanság” a piaci kilátásokkal kapcsolatban. Ő nem lát más megoldást, mint az állami támogatást, ami valószínűleg lendítene az elektromos autók piacán.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

iváncsa

akkugyár

akkumlátorgyár