Berágtak az iváncsai akkugyárból elküldött vendégmunkások: fekáliával kenték össze a mosdókat

HelloVidék   
  Megosztom
Berágtak az iváncsai akkugyárból elküldött vendégmunkások: fekáliával kenték össze a mosdókat

A Magyar Vegyipari Dolgozók Szakszervezeti szövetségének elnöke, Székely Tamás számolt be arról, milyen indulatokat váltottak ki az elbocsátások – a vendégmunkások megköszönve a bejelentést fekáliával kenték össze az összes mosdót- írta a Magyar Hang.

Ahogy a HelloVidék is nemrég írt róla, 609 vendégmunkástól vált meg a még csak tesztüzemben dolgozó iváncsai akkumulátorgyár – az ok, hogy az elektromos autók iránti kereslet globális csökkenése miatt nem tudják beindítani a tömegtermelést. A gyár azt írta a 24.hu megkeresésére, hogy kizárólag külföldi kölcsönzött dolgozókat (vendégmunkásokat) küldtek el, a saját dolgozók elbocsátását pedig „nem tervezik”.

A Hang.hu cikke szerint a döntésnek a vendégmunkások nem örültek. A Magyar Vegyipari Dolgozók Szakszervezeti szövetségének elnöke, Székely Tamás számolt be a portálnak róla, milyen indulatokat váltottak ki az elbocsátások – a vendégmunkások megköszönve a bejelentést fekáliával kenték össze az összes mosdót.

Az elektromos autók iránti kereslet megtorpant, de a nem elektromos autók esetében is piaci visszaesés tapasztalható. Amennyire az autóipari beszállítók helyzetére rálátunk, ez komoly probléma lehet a jövőben

– mondta Székely Tamás a portálnak. Szerinte „egyelőre teljes a bizonytalanság” a piaci kilátásokkal kapcsolatban. Ő nem lát más megoldást, mint az állami támogatást, ami valószínűleg lendítene az elektromos autók piacán.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

iváncsa

akkugyár

akkumlátorgyár