Pénzmosás miatt emeltek vádat egy férfi ellen Keszthelyen: ez volt a módszere

MTI   
  Megosztom
Pénzmosás miatt emeltek vádat egy férfi ellen Keszthelyen: ez volt a módszere

Több tízmillió forint értékű valuta fordult meg annak a somogyszentpáli férfinak a bankszámláin, aki ellen pénzmosás miatt emeltek vádat Keszthelyen.

A 45 éves somogyszentpáli férfi 2019 nyarán lépett kapcsolatba egy ismeretlenül maradt személlyel, aki rábeszélte arra, hogy különböző magyar pénzintézeteknél nyisson deviza alapú bankszámlákat. Az azokhoz igényelt bankkártyákat, valamint a netbanki szolgáltatás azonosító kódjait, adatait a férfi átadta megbízójának.

A vádlott a felkérésnek megfelelően három banknál is számlát nyitott, majd a bankkártyákat és a kódokat úgy adta oda az ismeretlen embernek, hogy tudta, azokat nem kapja vissza, és a nevében mások fognak pénzügyi tranzakciókat intézni.

A bankszámlákra 2019 szeptembere és 2020 februárja között amerikai egyesült államokbeli cégektől összesen közel 44 millió forintnak megfelelő összeg érkezett, amelyet több kisebb részletben ausztriai, németországi és magyar bankok pénzkiadó automatáiban vettek fel ismeretlenek.

Ezután 2021 februárjától júniusig lengyel gazdasági társaságok utaltak át több részletben összesen több mint 34 ezer eurót. A bűncselekmények elkövetéséből származó pénzt több kisebb részletben szintén ausztriai és németországi pénzintézetek ATM-jeiből vették fel valakik.

A Keszthelyi Járási Ügyészség a férfi ellen pénzmosás bűntette miatt emelt vádat, büntetésként pedig az egyik bankszámlán lefoglalt 2300 euró elkobzása mellett egy év felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

életmód

vádemelés

pénzmosás

bűncselekmény