Kiadták a figyelmeztetést a rendőrök: komoly gondok vannak az új Sió-zsilipnél

HelloVidék   
  Megosztom
Kiadták a figyelmeztetést a rendőrök: komoly gondok vannak az új Sió-zsilipnél

Mint kiderült, az impozáns és turistacsalogató új siófoki zsilipet a vízirendőrség átnézte biztonsági szempontból, és több hiányoságot észlelt, így például nincs megfelelő korlátrendszer, figyelmeztető tábla és mentőeszköz - vette észre az Infostart, a Hírbalaton beszámolójában.

A hatóságilag kijelölt siófoki fürdőhelyeken belül egyetlen vízbefulladás sem történt tavaly – közölte Horváth László ezredes, a balatoni vízirendészet vezetője. A polgármester felvetésére az impozáns és turistacsalogató új zsilipet a vízirendőrség átnézte biztonsági szempontból, és

A vízirendőrök jelzéseit a vízügy nem fogadta el, pedig állampolgári bejelentések is érkeztek. Mindenesetre a meder felőli részre, ami még a vízirendészet illetékességi területe, kihelyeztek mentőeszközöket.

A Hírbalaton beszámolójából kiderült, hogy Siófokon a regisztrált bűncselekmények száma tavaly a 2022. évihez viszonyítva 5,6 százalékkal csökkent: 826-ról 780-ra – derül ki a városi rendőrkapitány beszámolójából, amit egyhangúlag fogadott el a képviselő-testület.

A városban súlyos, kirívó bűncselekmény 2023-ban nem történt, az online térben elkövetett bűnesetek száma viszont Siófokon is emelkedik. A bűnügyi és közlekedési helyzetet javítja, hogy már 290 egységből álló városi kamerarendszer napi segítséget ad a felderítésben és megelőzésben, továbbá a bíróságok is perdöntő bizonyítéknak tekintik a felvételeket. A rendőrség a rendszer bővítését szorgalmazza, például azokon a területeken, ahol új turista-szálláshelyek létesültek az utóbbi időben – írja a hirbalaton.hu.

Lengyel Róbert polgármester bejelentette: zajlanak a tárgyalások a város és a rendőrség között arról, hogy – egy sok évvel ezelőtt már bevált gyakorlatot újraélesztve – a nyári szezonban a délutáni, esti, vagy akár az éjszakai órákban állandóan legyen jelen egy gyalogos rendőrjárőr páros a belvárosban a város finanszírozása révén, többek között a városközpont padjait elfoglaló hajléktalanok megrendszabályozása érdekében.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

infostart

rendőrség

beszámoló

siófok