Jó hírt kaptak az észak-magyarországiak: rengeteg melóst keres a japán multi

MTI   
  Megosztom
Jó hírt kaptak az észak-magyarországiak: rengeteg melóst keres a japán multi

Északkelet-Magyarországra érkezik egy autóalkatrészeket gyártó fontos japán vállalat - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter nyilatkozatában Tokióból, ahol szerdán írta alá az erről szóló megállapodást.

A 13 milliárd forintos autóipari beruházással a cég mintegy 300 új munkahelyet hoz létre Magyarország északkeleti részén - mondta a miniszter, hozzátéve: a beruházás részleteiről az elkövetkező hetekben közölnek részleteket.

Japán a legnagyobb ázsiai beruházó Magyarországon, egyúttal pedig az ország harmadik legjelentősebb kereskedelmi partnere Ázsiában. Az ország világszinten a legnagyobb felvevő piaca a magyar élelmiszeripari termékeknek, elsősorban a sertés- és baromfihúsnak. Az elmúlt időszakban azonban részben a madárinfluenza, illetve a sertéspestisjárvány miatt komoly importkorlátozásokat vezettek be Japánban. Ezek a globális problémák a magyar mezőgazdaságot és élelmiszeripart is rendkívül hátrányosan érintették - tette hozzá.

Szijjártó Péter az Etoh Taku japán mezőgazdasági, erdészeti és halászati miniszterrel folytatott találkozóról elmondta: részben a regionalizáció elvét alkalmazva, részben pedig elismerve azt, hogy Magyarországon az afrikai sertéspestis eddig csupán vaddisznók esetében jelentkezett, hamarosan megoldást találhatnak arra, hogy a magyar sertéshús visszatérhessen a japán piacra. A magyar külgazdasági és külügyminiszter találkozott Hagiuda Koicsi oktatási, kulturális, sport, tudományos és technológiai miniszterrel is.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

beruházás

fejlesztés

multi

japán

északkelet-magyarország

munkahelyteremtés

munkahely

gyár

üzem

autóipar

alkatrész