Kiakadtak a napelemes pályázók: kiderült, miért nem kapták meg még mindig az állami támogatásokat

HelloVidék   
  Megosztom
Kiakadtak a napelemes pályázók: kiderült, miért nem kapták meg még mindig az állami támogatásokat

Több százra tehető azoknak a vállalkozóknak a száma, akik még mindig nem kapták meg a támogatásukat az államtól a napelemes pályázatok során.

Tetőre épített napelemek egy budai családi házban, 2023-ban ilyen célra csaknem 3 millió forintot lehetett igényelni az államtól pályázat útján. Aki hőszivattyút, és ablakot is cserélt az 11 milliónál is több vissza nem térítendő állami támogatást kaphatott rá. Az állam a pénzt egyenesen a kivitelezőknek utalja, több száz vállalkozó viszont hiába végezte el a munkáját a teljes összeget mind a mai napig nem kapta meg - számolt be róla az RTL Híradó.

Schronk Attila a híradónak elmondta, hogy már a nyílászárót, az építő csapatot is kifizette, és a számlát is kiállította eleget téve ezzel az ÁFA kötelezettségének. Ennek ellenére még mindig nem érkezett meg a támogatás nagy része. Mint ahogy a híradó riportjából kiderül összesen 9 millió forintra vár egy éve.

A Magyar Napelem Iparági Egyesület szerint rendszerszintű problémáról van szó. Az egyesület elnöke, Szolnoki Balázs Ádám az RTL-nek elmondta: ebben a folyamatban a háztulajdonosoknál vannak az adminisztratív pontok, és ettől függ az is, hogy a kivitelező mikor kapja meg a pénzt. Az elnök szerint a pályázót nem köti határidő a dokumentumok feltöltésére, a munka elkészültével pedig már nem érdekelt a sietségben.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

gazdaság

napelem

pályázat

vállalkozók