Munkahelyteremtés: a Jysk új beruházása 300 álláshelyet hoz létre

MTI   
  Megosztom
Munkahelyteremtés: a Jysk új beruházása 300 álláshelyet hoz létre

A Jysk új magyarországi központja 300 álláshelyet teremt, a beruházás így a kormány elképzelésének megfelelően hozzájárul az elveszett munkalehetőségek pótlásához - jelentette be sajtótájékoztatóján Budapesten a külgazdasági és külügyminiszter.

Szijjártó Péter közölte, hogy az áruházlánc 65 milliárd forintból regionális áruelosztó központ épít fel a Pest megyei Ecseren. A 143 ezer négyzetméter raktárterületű logisztikai bázis 7 országot lát el áruval 2022-től. A beruházást a kormány 3,6 milliárd forinttal támogatja. A tárcavezető szerint a Jysk nehéz helyzetben döntött az új központ felépítéséről, ám - mint fogalmazott - mindez arra utal, hogy a vállalat a járvány elmúltával ismét erősödni akar.

Magyarország szintén kedvező helyzetből szeretné kezdeni a válság utáni időszakot, és erre a munkahelyteremtés a legjobb megoldás - tette hozzá. Szijjártó Péter hosszú távú következményekkel számol a gazdaságban a koronavírus miatt, ezért hangsúlyozta, hogy legalább annyi álláslehetőséget kell teremteni, mint amennyi megszűnt a veszélyhelyzet idején. A miniszter a foglalkoztatás ösztönzésén túl szigorú költségvetési fegyelmet ígért a következő évekre.

A Jysk első üzlete 1979-ben Dániában nyitott meg. Azóta 52 országban csaknem 2800 áruházat működtetnek 23 ezer munkatárssal. Magyarországon 2005 óta árusítanak bútorokat és lakberendezési eszközöket. A cég közleménye szerint az áruházlánc éves forgalma megközelíti a 3,8 milliárd eurót. Magyarországi vállalatuk forgalma tavaly az augusztussal zárult üzleti évben megközelítette a 45,5 milliárd forintot, míg azt megelőzően meghaladta a 42,3 milliárd forintot. Az áruházlánc belföldi adózott eredménye 5,24 milliárd forintról 5,14 milliárd forintra csökkent a nyilvános cégadatok szerint.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

állás

munkahely

munkahelyteremtés

jysk

állam

központ