Spóroltak a gázzal, most fizetniük kell: nem jártak jól ezek a városok

hvg.hu   
  Megosztom
Spóroltak a gázzal, most fizetniük kell: nem jártak jól ezek a városok

Azok a városok, amelyek spóroltak a gázzal, mint például Miskolc, Szeged és Hódmezővásárhely, fizetniük kell. Ahogy a HVG írja, a jelenlegi adatok szerint Szekszárd eddig úgy tűnik, megúszta a fizetést.


 


 

Ahogy azt az Energiaügyi Minisztérium közölte a múlt héten: az elmúlt évben negyedével kevesebb gáz fogyott Magyarországon, mint egy évvel korábban. A fogyasztáscsökkenést elsősorban az enyhe időjárás okozta, de szerepet játszott benne az országszerte bevezetett takarékossági intézkedések is, amelyekre a kormány szólította fel az önkormányzatokat.

A hvg.hu beszámolója szerint viszont több város is elég rosszul járt ezzel, mert a korábbi szerződésben lekötött, de fel nem használt gázmennyiség után Miskolc távhőcégétől októberre 89,5, novemberre 85 millió forint, a Szegedi Hőszolgáltató Kft-től októberre 90, decemberre pedig 100 millió forint kötbért követel az állami energiacég, azaz az MVM Zrt. De a hódmezővásárhelyi távhős cég is novemberre 8 milliós kötbért kapott. A portál megkeresésére ugyanakkor több városi távhőszolgáltató is közölte, hogy eddig nem kellett kötbért fizetnie az enyhe tél ellenére sem, ezek közé tartozik péládul Szekszárd is.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

távhő

fűtés

gáz

gázszolgáltató

spórolás