150 millió forintos fejlesztés indul Medgyesegyházán: de mire kell ennyi pénz?

MTI   
  Megosztom
150 millió forintos fejlesztés indul Medgyesegyházán: de mire kell ennyi pénz?

Két pályázaton csaknem 150 millió forintot nyert el a Békés vármegyei Medgyesegyháza, amelyből a helyi idősek klubját és az orvosi rendelőt korszerűsítik - közölte az önkormányzat.

A forrást a csaknem 3200 lakosú, dinnyetermesztéséről híres város a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) Plusz keretéből nyerte el. Csaknem 90 millió forintból újul meg az Idősek Klubja. Korszerűsítik a fűtési rendszert, felülvizsgálják az elektromos hálózatot; felújítják a vizesblokkokat; a klubszobákban cserélik a padlóburkolatot. Bővítik is a főépületet két irodával, dolgozói étkezővel és pihenőszobával. Ide bútorokat, eszközöket is vásárolnak.

Ötvenöt millió forintból két orvosi pihenőt és szociális helyiségeket alakítanak ki az orvosi rendelő épületének tetőterében. A fejlesztéssel a munkavállalók munkahelyének megőrzéséhez járulnak hozzá. "Az orvosi rendelő fejlesztése nagymértékű lakossági támogatást tud maga mögött"

- jegyezték meg. Mindkét beruházást év végéig kell megvalósítani.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

beruházás

támogatás

békés megye

medgyesegyház

orvosi rendelő

idősek klubja