Döntöttek a vizsgákról: így alakul az idei érettségi

HelloVidék   
  Megosztom
Döntöttek a vizsgákról: így alakul az idei érettségi

Döntöttek az érettségi vizsgákról, ami alapján kizárólag azok tehetnek vizsgát, akiknek idén kellene, tehár előrehozott érettségire most nem lesz lehetőség. Május negyedikén kezdődik az érettségi és kizárólag írásbeli vizsgákat tartanak - írja a Pénzcentrum.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a mai Kormányinfón ismertette a kormány legújabb döntéseit. Összesen 113 ezren jelentkeztek idén érettségire, de a kormány úgy döntött, hogy kizárólag azok tehetnek idén érettségit, akiknek idén kell. Tehát előrehozott érettségire nincs lehetőség, így mintegy 83 ezer érettségizővel kell számolni - írja a Pénzcentrum.

Az érettségik május 4-én kezdődnek meg, két hét kell a lebonyolítására. A vizsgázók száma egy teremben nem haladhatja meg a tíz főt, 1,5 méteres távolságot itt is be kell tartani.

Senkinek sem kötelező érettségit tenni, ha valaki úgy dönt, hogy nem szeretne érettségizni, annak ősszel lesz erre lehetősége

- mondta a miniszter.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

érettségi

koronavírus

koronavírus-járvány

járvány

oktatás

vizsga