Kiderült, milyen idő lesz karácsonykor: hóban vagy sárban jön a Jézuska?

MTI   
  Megosztom
Kiderült, milyen idő lesz karácsonykor: hóban vagy sárban jön a Jézuska?

Enyhe, szinte tavaszias lesz az idő karácsonykor, a legmelegebb órákban 14 Celsius-fok körül alakul a hőmérséklet, de a szél élénk, olykor erős lehet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat középtávú előrejelzéséből, amelyet pénteken juttattak el az MTI-hez.

Szombat délelőtt még előfordulhatnak kisebb-nagyobb napos körzetek - főként északkeleten -, és átmenetileg több helyen csökken a csapadékhajlam. A nap második felében mindenütt erősen megnövekszik a felhőzet, és újabb csapadékhullám érkezik: a délnyugati megyékben eső, másutt havas eső, havazás is valószínű, a magasabban fekvő részeken 5-10 centiméteres hóréteg kialakulhat, de ez csak átmeneti lesz, ugyanis késő délutántól enyhülés kezdődik. Az északnyugati, nyugati szelet többször is erős, olykor viharos lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 9 fok között várható, az ország nagyobb részén délelőtt lesz a legmelegebb, délnyugaton viszont este állhat be a maximum.

Szenteste

Szenteste napján, vasárnap nagyrészt erősen felhős vagy borult idő várható, csak átmeneti szakadozások lehetnek a felhőtakaróban. Csak kevés helyen fordulhat elő eső, és főleg északon, északkeleten, illetve a hegyekben havas eső, havazás is előfordulhat. Sokfelé megerősödik a nyugati, délnyugati szél. Hajnalra általában 0-6 fok közé hűl a levegő, a havas északkeleti tájakon mínusz 1 és mínusz 3 fok közötti hőmérséklet lehet. Kora délután többnyire 7-13 fok valószínű, de északkeleten néhány fokkal hidegebb lesz.

Karácsony

Karácsony első napján, hétfőn erősen felhős vagy borult idő várható, majd egyre nagyobb területen felszakadozik a felhőzet, bár néhol gyenge eső előfordulhat. A nyugati, délnyugati szelet többfelé erős lökések kísérik. A minimum 2-8 fok között várható, a maximum-hőmérséklet 8 és 15 fok között alakul.

Karácsony második napján, kedden változóan felhős idő valószínű több-kevesebb napsütéssel. Csapadékra nincs kilátás. Éjjel, hajnalban foltokban köd képződhet. A délnyugati, nyugati szél több helyen megerősödik. A hőmérséklet hajnalban 0 és plusz 7, kora délután 7-14 fok között várható.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

meteorológia

időjárás

karácsony

ünnepek

havazás

meleg