Kiürítettek egy idősotthont Gacsályon: többen kórházba kerültek, itt vannak a részletek

MTI   
  Megosztom
Kiürítettek egy idősotthont Gacsályon: többen kórházba kerültek, itt vannak a részletek

Jelzett a szén-monoxid-érzékelő, emiatt kiürítették a Szent Simeon görögkatolikus idősotthont Gacsályon, a lakókat és a dolgozókat kivizsgálásra a mátészalkai kórházba szállították - közölte a Nyíregyházi Egyházmegye.

Azt írták: a Szent Márta Görögkatolikus Szociális Szolgáltató Központ gacsályi telephelyén, a Szent Simeon Görögkatolikus Idősek Otthonában péntek délután jelzett a szén-monoxid-érzékelő. A 15 lakót az előírt protokoll szerint azonnal biztonságba helyezték.

A csengeri önkormányzati tűzoltók és a gázszolgáltató munkatársai helyszíni bejárást tartottak és új szén-monoxid-érzékelőket helyeztek be, amelyek péntek este újra szén-monoxidot érzékeltek. A lakókat és a műszakban dolgozó munkatársat a másik telephelyre, a Szent Anna Görögkatolikus Idősek Otthonába, majd a mátészalkai kórházba szállították kivizsgálásra és megfigyelésre

- írták, kiemelve, hogy a kórházat mostanra már mindenki elhagyhatta. A hozzátartozókat telefonon értesítették. A Nyíregyházi Egyházmegye közölte azt is, hogy a meghibásodás kivizsgálásának idejére a lakókat a Szent Anna görögkatolikus idősotthonban biztonságosan elhelyezték.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

szén-monoxid

szén-monoxid érzékelő

gacsály

szabolcs-szatmár-bereg megye

idősotthon