Teljesítménytúra az erdőben: futók és gyaloglók is indulnak a VérKörön

HelloVidék 2019. március 29. 10:01
Egyre népszerűbb a VérKör, melyet egy 77 kilométeres távot kell teljesíteniük a futóknak és a gyaloglóknak. A túra bevételét jótékonyságra fordítják, és véradást is szerveznek a start helyszínére. A verseny teljesítéséhez okostelefonra is szükség van: ellenőrzőpontként QR-kódokat rejtenek el a fákon a szervezők.

Rekordszámú nevezővel, az idén is elindul a 77 kilométeres körtúra a Vértesben. Érdekesség, hogy a 377 tagban maximalizált nevezési létszám már régen betelt. A résztvevők között egyebek mellett olyan neves ultramaratonistákat köszönthetünk, mint Lubics Szilvi vagy Muhari Gábor - írja a kemma.hu.

A reggel 6 órai rajthoz képest legfeljebb 12 óra áll rendelkezésre a futóknak, 18 óra a gyalogosoknak, hogy leküzdjék a távot és az 1600 méter szintkülönbséget. A túra teljesítéshez szükséges egy okostelefon, amely alkalmas QR-kód olvasására és van rajta mobilinternet-előfizetés.

A nevezési díjakból befolyt összeg jótékony célt szolgál: a Kószák 37 700 forintot Az Aranyhaj Világa Alapítványnak ajánlott fel. Az esemény népszerűségét már a Vöröskereszt is támogatja, hiszen aznap 9 és 16 óra között vér­adást szerveznek a fent említett helyszínre, a sportcsarnokba.