Döbbenetes, hol tartunk: csurig vannak a határmenti osztrák boltok magyarokkal

HelloVidék 2023. március 5. 17:01

Hihetetlen, mennyire tele vannak a határmenti osztrák élelmiszerboltok parkolói magyar rendszámú autókkal - írta Facebook-posztjában Raskó György agrárközgazdász.

Tele vannak a határmenti osztrák élelmiszerboltok parkolói magyar rendszámú autókkal - írta Facebook-posztjában Raskó György agrárközgazdász. Ahogy megjegyezte:

Most értünk vissza Kittsee-ből, ahol bevásárolni voltunk, sajtot, sört, kávét, mosószereket, mert ezek mind olcsóbbak, mint itthon. A bevásárló-központ parkolója dugig volt megint magyar és szlovák rendszámú autókkal, osztrák rendszámú autót alig látni. Úgy tűnik, nagyon sok árucikk , benne élelmiszer is olcsóbb, mint akár Pozsonyban, vagy Budapesten. Hazafelé Rajkán át jöttünk Dunakilitire. Szólok Juditnak, hogy nézze a boltokat, mert kenyeret, kiflit kell venni, otthon nincs semmi. Rajkán három bolt előtt álltunk meg, egy Reálpont, egy CBA és egy sima vegyesboltnál. Mindhárom zárva volt, közülük kettő úgy tűnt, hogy végleg. Más bolt meg az útról nem látszott. Beérve Kilitibe még találtunk egyet, ami nyitva volt.

A jelenség nem újkeletű, a HelloVidék január végén cikkezett arról, hogy újra hódít a bevásárlóturizmus, súlyos pénzeket lehet spórolni már Ausztriában is.

Címlapkép: Getty Images