Így lép a Takarékbank a kormányrendelet intézkedéseire

HelloVidék 2020. március 19. 16:06
Haladéktalanul gondoskodnak a hitelekkel kapcsolatos szerdai, rendkívüli kormányrendelet végrehajtásáról. A lehető leggyorsabban átállítják banki folyamataikat és rendszereiket.

A Takarékbank haladéktalanul gondoskodik a hitelekkel kapcsolatos szerdai, rendkívüli kormányrendelet végrehajtásáról. A rövidesen megjelenő részletes szabályozás értelmében a lehető leggyorsabban átállítja banki folyamatait és rendszereit, írják közleményükben.

A Takarékbank az egyik legtöbb ügyfelet kiszolgáló, felelős pénzintézetként elkötelezett annak érdekében, hogy Magyarország az elérhető legkisebb nemzetgazdasági károkat szenvedje el a világjárvány hatására. Szoros egyeztetéseket folytat a szakmai szervezetekkel, valamint a Magyar Bankszövetséggel és a Magyar Nemzeti Bankkal.

Mint a legnagyobb fiókhálózatát működtető bank tisztában van vele, hogy

Az országban egyedülálló mozgó bankfiókjaival olyan településeket is ki tud szolgálni, ahol nincs bankfiók vagy ATM, így segítve az ottélőket, ezért Takarék-buszait szükség esetére már felajánlotta a Magyar Nemzeti Banknak és a Magyar Bankszövetségnek.

Emellett folyamatosan lehet igényelni náluk személyi hiteleket, amelyek feltételeit a veszélyhelyzet miatt hozott kormányzati intézkedések részletszabályainak megfelelően módosítani fogják, így kiküszöbölhető, hogy akár átmeneti időre is fennakadás legyen a személyi hitelek igénylésénél.

Az ügyfelek az első időszakban még a korábbi nyomtatványokon adhatják be a kérelmeket, a szerződések viszont már az új feltéteket tartalmazzák majd. A rendkívüli időszakban alkalmazott hitelfeltételekről szóló részletszabályok megjelenését követően a Takarékbank szakemberei napokon belül átállítják a banki folyamatokat és rendszereket, a szerződések már az új szabályok szerint lépnek hatályba, de a hiteligénylés addig is folyamatos

Címlapkép: Getty Images