Koronavírus: részlegesen leáll a Bosch-gyár Hatvanban

24.hu 2020. március 24. 09:04
A részleges leállást kollektív szabadság kiadással és az éves munkaidőkereten belüli munkaóra áthelyezéssel akarják megoldani. A magyarországi Bosch csoport többi termelő kapacitása egyelőre változatlanul működik.

A Robert Bosch Elektronika Kft. hatvani gyárában március 21-től átmeneti időszakra fokozatosan csökkentik a termelést, írja a 24.hu a cég közlésére hivatkozva. A részleges leállást kollektív szabadság kiadással és az éves munkaidőkereten belüli munkaóra áthelyezéssel akarják megoldani.

A magyarországi Bosch-csoport más telephelyein, ahol a munkafolyamatokat távolról is végezni tudják a cég alkalmazottai, biztosítják az otthoni munkavégzést. A magyarországi Bosch csoport többi termelő kapacitása egyelőre változatlanul működik.

A telephelyeken minden hatósági rendelkezést betartunk és tovább szigorítottuk a belépés szabályait is. Kollégáink közül csak azok mehetnek be a lokációkra, akiknek jelenléte feltétlenül szükséges a munkavégzéshez, akik tünetmentesek, illetve akiknél a fertőzés terjedésének szempontjából nincs azonosítható kockázati tényező. A hét minden munkanapján elérhető üzemorvosi szolgálatot biztosítunk, fokozottan ügyelünk a munkahelyek tisztaságára

- írták.