Végleg bezár Sopron nagyhírű szállodája: 39 év után kerül lakat az ajtajára

HelloVidék 2022. október 7. 09:32
A soproni Lövér Szálloda 2022. november 1-jétől nem fogad vendégeket, ajtajára 39 év után lakat kerül. „ Az irreális anyagi terheink vállalása, illetve továbbhárítása vendégekre teljességgel lehetetlenné vált ” - indokolták a bezárást.

Tegnapi hírünk volt, hogy novembertől Sopronban az összes múzeumot bezárják. Ez azt jelenti, hogy fél éven keresztül egészen biztosan zárva lesz például a Lenck-villa és kertje, az Ó-Zsinagóga, a Patika-ház és a Tűztorony is. Ma a Nyugat.hu írta meg, hogy a bődületes rezsiterhek miatti bezárási hullámban koránt sincs vége Sopronban, ugyanis négy évtized után bezár a legismertebb soproni szálloda, a Hotel Lővér is, ráadásul végleg.

A soproni Lövér Szálloda 2022. november 1-jétől nem fogad vendégeket, ajtajára 39 év után lakat kerül

– olvasható a szálloda honlapján egy közleményben. Indoklásként annyi áll, hogy

tőlünk független külső körülmények kedvezőtlen alakulása végleg térdre kényszerít bennünket.

Ahogy a Nyugat.hu cikkében szerepel, mindez előre jósolható volt, ugyanis szeptember közepén a szálloda már kiküldött egy hírlevelet , amelyben arról tájékoztatta törzsvendégeit, vendégeit, barátait, hogy a "magyarázhatatlan ár- és energiakáosz” térdre kényszerítheti a szállodát. „ Az irreális anyagi terheink vállalása, illetve továbbhárítása vendégekre teljességgel lehetetlenné vált.” Akkor azt írták, hogy végleges döntés még nincs, de november 1-jétől egyelőre nem fogadnak újabb megrendeléseket. A döntés viszont most megszületett.

Címlapkép: Getty Images