Rezsiriadót fújtak: ebben a történelmi városban bezárják az összes múzeumot

HelloVidék   
  Megosztom
Rezsiriadót fújtak: ebben a történelmi városban  bezárják az összes múzeumot

Novembertől Sopronban az összes múzeumot bezárják. Ez azt jelenti, hogy fél éven keresztül egészen biztosan zárva lesz például a Lenck-villa és kertje, az Ó-Zsinagóga, a Patika-ház és a Tűztorony is.

A soproni közgyűlés egyébként még a szeptemberi ülésén döntött a várost érintő takarékossági intézkedésekről, amit a jelenlegi energiaválság indokoltak: csökkentik a közvilágítást, kevesebb helyi járatos busz jár, áprilisig bezár a GYIK Rendezvényház, a Soproni Múzeum és a bánfalvi fiókkönyvtár. A rezsicsökkentés jegyében most újabb drasztikus lépésre szánta el magát a város:

November 1-től a közgyűlési határozat értelmében a Soproni Múzeum valamennyi kiállítóhelye bezár, várható nyitás 2023. májusában.

– olvasható a közlemény a Soproni Múzeum honlapján.

Egyéb információt nem közölnek, csupán annyi olvasható még, hogy októberben már az őszi nyitva tartás szerint várják a látogatókat:

a Lenck-villa és kertje, hétfő kivételével minden nap 10-től 17 óráig látogathatnak el hozzánk a Deák térre. A Központi Bányászati Múzeum ebben a hónapban csak hétvégén nyitja ki kapuit a nagyközönség számára, péntektől vasárnapig 10-től 17 óráig. A Tűztorony a hét minden napján 10-től 17-ig, a Macskakő Gyermekmúzeum keddtől vasárnapig 10-től 17 óráig látogatható októberben.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

sopron

rezsinövekedés

intézmények bezárása