Rezsiriadót fújtak: ebben a történelmi városban bezárják az összes múzeumot

HelloVidék   
  Megosztom
Rezsiriadót fújtak: ebben a történelmi városban  bezárják az összes múzeumot

Novembertől Sopronban az összes múzeumot bezárják. Ez azt jelenti, hogy fél éven keresztül egészen biztosan zárva lesz például a Lenck-villa és kertje, az Ó-Zsinagóga, a Patika-ház és a Tűztorony is.

A soproni közgyűlés egyébként még a szeptemberi ülésén döntött a várost érintő takarékossági intézkedésekről, amit a jelenlegi energiaválság indokoltak: csökkentik a közvilágítást, kevesebb helyi járatos busz jár, áprilisig bezár a GYIK Rendezvényház, a Soproni Múzeum és a bánfalvi fiókkönyvtár. A rezsicsökkentés jegyében most újabb drasztikus lépésre szánta el magát a város:

November 1-től a közgyűlési határozat értelmében a Soproni Múzeum valamennyi kiállítóhelye bezár, várható nyitás 2023. májusában.

– olvasható a közlemény a Soproni Múzeum honlapján.

Egyéb információt nem közölnek, csupán annyi olvasható még, hogy októberben már az őszi nyitva tartás szerint várják a látogatókat:

a Lenck-villa és kertje, hétfő kivételével minden nap 10-től 17 óráig látogathatnak el hozzánk a Deák térre. A Központi Bányászati Múzeum ebben a hónapban csak hétvégén nyitja ki kapuit a nagyközönség számára, péntektől vasárnapig 10-től 17 óráig. A Tűztorony a hét minden napján 10-től 17-ig, a Macskakő Gyermekmúzeum keddtől vasárnapig 10-től 17 óráig látogatható októberben.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

sopron

rezsinövekedés

intézmények bezárása