Pincék szakadtak be Szekszárdon: mi történik a városban, ki oldja ezt meg?

HelloVidék 2024. január 16. 18:04

Közgyűlést kell tartani Szekszárdon ahhoz, hogy vis maior pályázatokat nyújthasson be az önkormányzat a közelmúltban beszakadt pincék helyreállításához. A helyi képviselő testület ezért várhatóan még ezen a héten összeül - írta meg a teol.hu.

Ahogy a lap írja, még tavaly decemberben Szekszárdon két régi pince is beszakadt. Egyik a Bocskai utca 28-as számból nyíló vájat. Ezt követően a polgármesteri hivatal munkatársai lezárták az ottani utat. Egy nappal később, szombaton pedig a Hosszúvölgy utcában következett be hasonló eset. Személyi sérülés sehol sem történt, az érintett magán-, és közterületekben viszont jelentős anyagi károk keletkeztek.

Az esetek miatt a városházán azt tervezik, hogy:

Az Államkincstárhoz benyújtott vis maior pályázatokból állítanák helyre a megrongálódott utcákat. A munkálatok költsége így nem a helyi költségvetést terhelné. A szakembereket ilyen esetekben ugyanis az önkormányzatnak kell kifizetnie, de a kiadásokat az állam utólag megtéríti. Ahhoz, hogy a polgármesteri hivatal munkavállalói összeállíthassák az ehhez szükséges dokumentumcsomagot közgyűlést kell tartani, a testület tanácskozására ezért várhatóan még ezen a héten sor kerül majd

- mondta el a lapnak meg Kilián Máté, a polgármesteri hivatal kommunikációs referense. Hozzátette azt is, a vis maiorból finanszírozott beruházások helyszínein egyébként az állam által kiküldött szakértők is szemlét tartanak. Erre december végén az ünnepek és az igazgatási szünet miatt nem kerülhetett sor.

Címlapkép: Getty Images