Kiadták a figyelmeztetést, durva, mi vár ránk a hétvégén: itt csap le a hidegfront

HelloVidék 2022. július 23. 09:00
Szombaton tetőzik a forróság, majd délutántól egy gyenge hidegfront hatására északnyugat felől fokozatosan megnövekszik a felhőzet. Délután feltámadó északnyugati széllel érkezik meg a hidegfront a Dunántúlra.

Szombaton tetőzik a forróság, majd délutántól egy gyenge hidegfront hatására északnyugat felől fokozatosan megnövekszik a felhőzet. Délután feltámadó északnyugati széllel érkezik meg a hidegfront a Dunántúlra. A délután második felétől kezdve nyugaton, északnyugaton helyenként záporok, zivatarok alakulhatnak ki, néhol egy-egy heves zivatar is előfordulhat, melyet viharos széllökések, jégeső, felhőszakadás kísérhet. A hidegfront előtt még délnyugat felől forró levegő érkezik, 34 és 41 fok közötti csúcsértékeket mérhetünk. Hajnalban 12 és 24 fok között alakulhatnak a minimumok, a hidegre hajlamos helyeken lesz hűvösebb a reggel.

Vasárnap sok napsütés várható, de a hajnali és a reggeli órákban több tájegységünkön átmenetileg elszórt záporok, esetleg zivatarok is kialakulhatnak, délután már csak egy-egy helyen fordulhat elő futó zápor. Élénk, erős lesz az északi-északnyugati szél. Csak kissé mérséklődik a kánikula, délután 31-36 fok várható.

Hétfőn napos, száraz időre van kilátás. Már csak helyenként lehet élénk a légmozgás. A legmagasabb hőmérséklet 31 és 37 fok között alakul.

Kedden hidegfront érkezhet feltámadó északnyugati széllel, elszórt záporokkal, zivatarokkal. Délután nagy hőmérsékleti kontraszt alakulhat ki az északnyugati és a keleti, délkeleti tájak között, 28-38 fokra van kilátás, keleten, délkeleten lehet a legmelegebb. Szerdán napos-gomolyfelhős időre számíthatunk jelentős csapadék nélkül. Délutánra 30 és 35 fok közé melegedhet a levegő.

Címlapkép: Getty Images