A strandokról jó lesz hazaindulni: az ország egy részén a kerttulajdonosok már örülhetnek

HelloVidék   
  Megosztom
A strandokról jó lesz hazaindulni: az ország egy részén a kerttulajdonosok már örülhetnek

Nyugat-Magyarországra megérkeztek a zivatarok. Kora este és holnap délelőtt a gócpontokban jelentős mennyiségű eső, viharos szél is lehet. Vasárnap délután felszakadozik a felhőzet, és visszatér a kánikula. A hidegfront enyhülést hoz, de csak pár fokkal csökken a hőmérséklet.

Ahogy az előjelzések jósolták, az ország északnyugati régiójába megérkezett a hidegfront: széllel, esővel, kis lehűléssel. Sopronból esőről és 24 celsius fokos hőmérsékletről számoltak be. Győr-Sopron megyében és Komárom megye egy részén is esik, Vas megye északi részén feltámadt a szél, és villámlik.

A Dunántúlon és az Északi-középhegységben ma este hasonló időjárásra – záporokra, zivatarokra, viharra és hűvösebb levegőre – lehet számítani. Ha hihetünk az előjelzéseknek, az éjszaka csendes lesz, de vasárnap reggel még kapunk az esőből egy újabb adagot.

Sajnos, bár országosan szükség lenne csapadékra, lesznek az országnak olyan részei, amelyeket most is elkerül az eső, másutt viszont akár 15,25 milliméternyi is leesik. A legkiadósabb csapadékra a Dél-Dunántúlon lehet számítani.

Bár hidegfront érkezik, de ez csak rövid időre és kis mértékben könnyíti meg az életünket: vasárnap délutánra felszakadozik a felhőzet, és harminc fok feletti hőmérséklet várható.

Címlapkép: Getty Images

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

időjárás

vihar

hidegfront