Engedélyezték Pécsen a vaddisznóvadászatot: itt garázdálkodnak az állatok

MTI 2020. február 29. 12:34
Jelentős károkat okoztak a gyümölcsösökben. Mivel ez a rész nincs közvetlen kapcsolatban vadászterülettel, a vadak eltávolításának egyetlen lehetséges módja a belterületi vadászatuk, indokolta a rendőrség.

Február 24-től december végéig engedélyezte a rendőrség a belterületi vaddisznóvadászatot Pécsen, a Mecsekoldalban, közölte a megyei főkapitányság. Szerintük a pécsi Nagydeindoli utcában és a Középdeindol-hegyhát dűlőben található, elhanyagolt kertekben megtelepedett vaddisznók jelentős károkat okoztak a gyümölcsösökben. A terület nincs közvetlen kapcsolatban vadászterülettel,

A Hosszúcser Vadászegylet kérelme alapján ezért február 24-e és december 31-e között a csillagászati napnyugtát követő egy óra és a csillagászati napkeltét megelőző egy óra közötti időszakban engedélyezték a belterületi vadászatot a Középdeindol-hegyhát dűlő 57. számú, illetve a Nagydeindoli utca 68. számú ingatlan területén.

A megyei rendőrség közleményben hívta fel a lakosság figyelmét arra, hogy az érintett területen fokozott figyelemmel közlekedjenek.

Címlapkép: Getty Images