Koronavírus: a győri polgármester is elkapta a fertőzést

MTI 2020. április 2. 08:36
Dézsi Csaba Andrásnál a második teszt mutatta ki a betegséget, azután, hogy kiderült: a város jegyzője, Lipovits Szilárd is megbetegedett. A polgármester házi karanténba vonult.

Pozitív lett a második koronavírustesztje Győr polgármesterének, aki ezt szerda este közölte. Tünetei nincsenek, házi karanténba vonult. Dézsi Csaba András azután végeztette el a két tesztet önköltségen egy magánlaborban, hogy kiderült, a város jegyzőjének, Lipovits Szilárdnak pozitív eredményt mutatott a koronavírustesztje. A jegyzőnek

A polgármester közleményében azt írta, az első teszt, amelyet március 27-én, pénteken végeztek el, negatív lett.

Tünetei továbbra sincsenek, de a szükséges intézkedéseket azonnal megtette: az eredményről tájékoztatta háziorvosát és a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal népegészségügyi főosztályát, valamint az előírásoknak megfelelően házi karanténba vonul.

"A győriek továbbra is számíthatnak rám, hiszen otthonról dolgozom tovább" - írta, hozzátéve: a munka ilyen rendkívüli körülmények között sem állhat meg.

Nem sokkal később az is kiderült, hogy az alpolgármesternek, Radnóti Ákosnak és Hajtó Péter önkormányzati képviselőnek is pozitív lett a tesztje. A polgármesterhez hasonlóan nincsenek tüneteik és a következő két hétben házi karanténban dolgoznak tovább.

Címlapkép: Getty Images