Koronavírus: kiderült, mikorra várják a járvány tetőzését itthon

HelloVidék/MTI 2020. április 20. 13:32
Az országos tisztifőorvos, Müller Cecília azt mondta, erre készül fel az egészségügyi rendszer technikailag is. Zajlik az egészségügyi dolgozók távoktatása.

Az operatív törzs hétfői online sajtótájékoztatóján Müller Cecília országos tisztifőorvos ismertette a járványhelyzet hétfő reggeli adatait: eszerint újabb 68 embernél mutatták ki a koronavírus-fertőzést, amivel 1984 főre nőtt Magyarországon a beazonosított fertőzöttek száma. Jelenleg 811 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, 60-an vannak lélegeztetőgépen, 267-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból. Az is kiderült, hogy 10 idős, krónikus beteg hunyt el, így 199 főre emelkedett a koronavírus hazai áldozatainak száma.

Müller Cecília azt mondta,

Hozzátette: zajlik az egészségügyi dolgozók távoktatása. Arra is felhívta a figyelmet, hogy a tetőzés azt jelenti, egyfajta plató keletkezik, vagyis több napig ugyanannyi megbetegedésszámot regisztrálnak majd, mint a korábbi időben, írja az Index. Azt ugyanakkor nem tudják megmondani, hogy a várt plató meddig tart majd.

Címlapkép: Getty Images