Nyaralás közben lett rosszul Bálint gazda: felesége felidézte az utolsó pillanatokat

HelloVidék 2020. június 23. 09:03
Siófokon lett rosszul, ott került kórházba, majd egy főváros-közeli intézménybe szállították. Családja abban reménykedett, hogy jobban lesz, de sajnos nem így történt.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, meghalt Bálint György, azaz az ország Bálint gazdája. A Blikk azt írja, Siófokon lett rosszul, ott került kórházba, majd egy főváros-közeli intézménybe szállították. Családja remélte, jobban lesz, de tüdőgyulladást kapott, amit idős szervezete már nem tudott leküzdeni.

Bánó András televíziós újságíró Bálint Gazda, a százéves kertész címmel írt könyvet tavaly az ország kedvenc kertészével közösen, a közelmúltban találkoztak újra. A lap megkeresésére azt nyilatkozta, kitűnő állapotban találta az idős szakembert, ugyanakkor aggódott, amikor arról értesült, hogy Bálint gazda kórházba került. Mint mondta, amikor megtudta, hogy tüdőgyulladással kezelik, felkészült a legrosszabbra.

Gyuri bácsi felesége, Antónia is megszólalt: abban bízott, hogy férje a héten már otthon lesz.

A múlt héten utaztunk Siófokra, a nyaralóba, ahogy odaértünk, Gyurka rosszul lett. Azonnal a helyi kórházba vittük, néhány nap után pedig másik intézménybe szállították. Reméltük, a héten már hazajöhet, a vitalizáló kezelés, a gyógyszerek segítenek, de sajnos nem így lett, tüdőgyulladást kapott. A család még el tudott búcsúzni tőle, majd csendesen elaludt

- idézte fel az utolsó pillanatokat.

Címkép: Bálint gazda Youtube-csatornája