Kiderült: koronavírusos lehetett Bálint gazda, ez okozhatta a halálát

HelloVidék   
  Megosztom
Kiderült: koronavírusos lehetett Bálint gazda, ez okozhatta a halálát

Úgy tudni, az ország kertésze kétoldali tüdőgyulladásban szenvedett. Egykori otthonán most piros karanténcédula látható: mivel özvegye karanténban van, a temetést is el kellett halasztani.

Mi is beszámoltunk arról, hogy nemrég meghalt Bálint György, az ország Bálint gazdája. A Blikk most azt írja, tüdőgyulladás győzte le az idős kertészmérnököt, akinek egykori otthonán most piros karanténcédula látható. Halálhíre után nem sokkal a kormány vírusinformációs honlapján megjelent: elhunyt egy 100 esztendős férfi beteg. Nem sok kétely lehet ezek után, az ország kedvenc kertésze elkaphatta halála előtt a vírust, írja a lap. Az özvegy egy közeli hozzátartozója megerősítette ezt az információt.

Szegény gyászoló felesége karanténban van, a gyerekei sem lehetnek mellette a nehéz pillanatokban. Összetört, nem képes semmit mondani. Egyelőre egészséges, rajta is elvégezték a tesztet, ami negatív lett. Egy hete vasárnap halt meg Gyuri bácsi, a feleségével pedig csak másnap közölték: az elhunyt a kistarcsai kórházban elvégzett utolsó koronavírus-teszteredménye pozitív lett, ő pedig karanténköteles emiatt

- nyilatkozta. Azt is elmondta, hogy négy napig a siófoki kórházban kezelték Bálint gazdát, a harmadikon csináltak koronavírustesztet, amely negatív lett. Ezután került a főváros közeli intézménybe, ahol pár nap után szintén volt egy negatív teszteredménye. Ám a kétoldali tüdőgyulladás miatt újabbat csináltak, ami már kimutatta a vírust, de mire az eredmény elkészült, a beteg elhunyt, vagyis néhány nappal korábban fertőződhetett meg.

A család értetlenül áll a helyzet előtt, hiszen Gyuri bácsi a vírusveszély első perceitől kórházba szállításáig önkéntes karanténban élt. Három hete utazott a család siófoki nyaralójába. Érkezés után rosszul lett, bár feleségén kívül mással nem érintkezett, amíg mentővel a helyi kórházba nem szállították. Mivel Bálint gazda özvegye jelenleg is karanténban van, a temetéssel megvárják a kéthetes vesztegzár leteltét. A szertartás nyilvános lesz, július 14-én 11 órakor a Fiumei úti sírkertben helyezik örök nyugalomra Bálint gazdát.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

bálint gazda

bálint györgy

gyász

koronavírus

koronavírus-járvány