Kiderült: koronavírusos lehetett Bálint gazda, ez okozhatta a halálát

HelloVidék   
  Megosztom
Kiderült: koronavírusos lehetett Bálint gazda, ez okozhatta a halálát

Úgy tudni, az ország kertésze kétoldali tüdőgyulladásban szenvedett. Egykori otthonán most piros karanténcédula látható: mivel özvegye karanténban van, a temetést is el kellett halasztani.

Mi is beszámoltunk arról, hogy nemrég meghalt Bálint György, az ország Bálint gazdája. A Blikk most azt írja, tüdőgyulladás győzte le az idős kertészmérnököt, akinek egykori otthonán most piros karanténcédula látható. Halálhíre után nem sokkal a kormány vírusinformációs honlapján megjelent: elhunyt egy 100 esztendős férfi beteg. Nem sok kétely lehet ezek után, az ország kedvenc kertésze elkaphatta halála előtt a vírust, írja a lap. Az özvegy egy közeli hozzátartozója megerősítette ezt az információt.

Szegény gyászoló felesége karanténban van, a gyerekei sem lehetnek mellette a nehéz pillanatokban. Összetört, nem képes semmit mondani. Egyelőre egészséges, rajta is elvégezték a tesztet, ami negatív lett. Egy hete vasárnap halt meg Gyuri bácsi, a feleségével pedig csak másnap közölték: az elhunyt a kistarcsai kórházban elvégzett utolsó koronavírus-teszteredménye pozitív lett, ő pedig karanténköteles emiatt

- nyilatkozta. Azt is elmondta, hogy négy napig a siófoki kórházban kezelték Bálint gazdát, a harmadikon csináltak koronavírustesztet, amely negatív lett. Ezután került a főváros közeli intézménybe, ahol pár nap után szintén volt egy negatív teszteredménye. Ám a kétoldali tüdőgyulladás miatt újabbat csináltak, ami már kimutatta a vírust, de mire az eredmény elkészült, a beteg elhunyt, vagyis néhány nappal korábban fertőződhetett meg.

A család értetlenül áll a helyzet előtt, hiszen Gyuri bácsi a vírusveszély első perceitől kórházba szállításáig önkéntes karanténban élt. Három hete utazott a család siófoki nyaralójába. Érkezés után rosszul lett, bár feleségén kívül mással nem érintkezett, amíg mentővel a helyi kórházba nem szállították. Mivel Bálint gazda özvegye jelenleg is karanténban van, a temetéssel megvárják a kéthetes vesztegzár leteltét. A szertartás nyilvános lesz, július 14-én 11 órakor a Fiumei úti sírkertben helyezik örök nyugalomra Bálint gazdát.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

bálint gazda

bálint györgy

gyász

koronavírus

koronavírus-járvány