Újabb vidéki idősotthonban ütötte fel a fejét a koronavírus: megfertőződött egy dolgozó

HelloVidék 2020. augusztus 4. 09:07
Először a férjét tesztelték koronavírusra, ami pozitív lett. A kontaktok tesztelésekor ellenőrizték magát a dolgozót is, akinek szintén pozitív lett a mintája. Most a 12 dolgozóból 4-en vannak járványügyi megfigyelés alatt.

Tesztelik Pápán a Teveli úti idősotthon összes lakóját és dolgozóját, mert az otthon egyik dolgozójának pozitív lett a koronavírus-tesztje - írja az InfoPápa a polgármester, Dr. Áldozó Tamás polgármester bejelentése alapján. Mint kiderült,

Az idősotthon dolgozója és férje nem pápai lakosok. Szombaton a kórházban is jelentkezett valaki, aki tüneteket produkált, ő viszont pápai lakos, és szintén pozitív lett a vírustesztje, tették hozzá.

Jelenleg 18 járványügyi megfigyelés van érvényban Pápán: 8 esetben külföldről hazaérkező személyekről van szó, a többiek vélhetően az előbb említett személyek és kontaktjaik. A polgármester felhívta a figyelmet arra, hogy továbbra is rendkívül fontos az elrendelt korlátozások és szabályok betartása.

Az otthonban 12-en dolgoznak, jelenleg 4-en vannak járványügyi megfigyelés alatt. A dolgozókon kívül összesen 31 lakó tesztelését végzik el. A járványügyi megfigyelés alá vont dolgozók valamennyien tünetmentesek és az otthon lakói sem mutatnak tüneteket.

Címlapkép: Getty Images