Befellegzett a turisztikai gigaberuházásnak? Nem maradt elég pénze a vidéki városnak a felújításra

HelloVidék 2021. február 22. 13:08
Több százmillió forintért újítanák meg a vár és a gyógyfürdő környékét. Az építő 75 százalékos készültséget jelentett, amit kifizettek neki, de egy szakértő azt állapította meg, hogy a munkának csak a felét végezték el, a kivitelező cég ügyvezetője szerint ugyanakkor sok mindent nem vettek figyelembe.

Elszámolási vita miatt hiúsulhat meg az utóbbi évtizedek legnagyobb turisztikai beruházása Szigetváron, hangzott el az RTL Klub híradójában.

Az építő 75 százalékos készültséget jelentett, amit kifizettek neki, de egy szakértő azt állapította meg, hogy a munkának csak a felét végezték el. A kivitelező cég ügyvezetője szerint ugyanakkor sok mindent nem vett figyelembe a szakértő, főleg, ami a talajszint alatt van. Ő azt nyilatkozta, hogy többször is ellenőrizték a munkálatokat, 2019 decemberében pedig egy szakértői ellenőrzés során azt állapították meg, hogy a kivitelezés meghaladta az 55 százalékos készültséget.

Az önkormányzat költségvetési csalás miatt tett feljelentést. A polgármester szerint a munkálatok egy év múlva folytatódhatnak, de csak akkor, ha kapnak még plusz támogatást.

Címlapkép: Getty Images