Struccokat tart tanyáján a vidéki pár: főleg húsvétkor népszerűek a tojásaik

HelloVidék 2021. március 22. 10:04
A tojók 100 kiló körül vannak, a kakasok 120-130 kilót nyomnak, a legnagyobb pedig 230 centi magasságból szemléli a világot. A pár a tojásáért tartja őket, leginkább eladják, de ritkábban, megrendelésre keltetnek is.

Néhány éve foglalkozik különleges madarakkal bokrosi tanyáján Kallai Regina és Makai Imre, írja a Délmagyar. A pár hat struccot nevel, leginkább a tojásukért tartják a nagy testű jószágokat. Mint kiderült, 2016-ban kezdték az építkezést, és a következő év tavaszán hozták az első állatokat. A struccok 3700 négyzetméteren „kapirgálhatnak” a ház mögött.

Nem vakon ugrottak bele a vállalkozásba, több évig készültek a feladatra: utánaolvastak a témának, struccfarmokat látogattak. "A gyakorlatba azért bele kellett rázódnunk, már a madarakat elhozni sem volt egyszerű feladat. Itthon meg rögtön azzal nyitott az egyik, hogy kiugrott a karámból" – mondta a kezdetekről Makai Imre. Párja, Regina elárulta, gyerekkora óta imádja az állatokat, valami olyan munkát szeretett volna találni, ami hozzájuk kapcsolódik. Hat madarat tartanak, két triót, egy kakason két tojó osztozik.

A pár a tojásáért tartja őket, leginkább eladják, de ritkábban, megrendelésre keltetnek is.

"Mi készítettünk már belőle tükörtojást és rántottát is. A főt tojást is kipróbáljuk majd, bár legalább másfél óra, míg megfő" – árulta el a konyhai titkor Imre.

Címlapkép: Getty Images