Ingyen kaphatnak kályhát a vidéki magyarok: indul a pályázat, így kell igényelni

MTI 2023. december 8. 20:29

A Felzárkózó települések program MTI-hez pénteken eljuttatott közleménye szerint több mint 1700 hagyományos üzemű kályhát visznek az ország legszegényebb településein élő kisgyermekes családoknak, egyedül élő időseknek és nehéz helyzetű embereknek. Mint írták: a készülékek kiszállítása hetek óta tart, az utolsó darabokat a napokban adják át a rászorultság alapján kiválasztott családoknak, egyedül élő időseknek.

Az érintett települések többsége Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Nógrád, Heves és Baranya vármegyékben található, ahol a felzárkózást segítő programokat megvalósító karitatív szervezetek hosszabb ideje Jelenlét Pontot működtetnek és ismerik a legnehezebb körülmények között élő családokat - közölték. Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében két település - Tiszabő, Tiszabura - csatlakozott a programhoz - jegyezték meg.

A készülékhez új kályhacsövet és szénmonoxid-érzékelőt is kapnak a családok - szerepel a közleményben. A berendezéseket az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Programnak (EFOP) köszönhetően, Fókuszban a gyermek projekt támogatásával szerezték be a Felzárkózó települések programban - írták.

Címlapkép: Getty Images