Két remek vidéki fürdő, ahová gyerekekkel is nyugodtan elmehetsz

HelloVidék 2018. december 29. 08:01
Mostanra szinte minden vidéki nagyvárosban találhatunk remek fürdőket, mi nyár végén ezek közül kettőt próbáltunk ki: Győrben és Szegeden jártunk családdal. 

Győr – Rába Quelle

Győr és környéke kifejezetten alkalmas egy hosszú családi hétvége eltöltésére. Ha már megnéztük a belvárosi látványosságokat, a bazilikát, a püspökvárat, a Széchenyi teret, a történelmi óváros barokk épületeit, érdemes elmenni a győri fürdőbe, ahol 8 nagyobb medence várja a kikapcsolódni vágyókat. A medencék közül van olyan, amiben vízi bárt is kialakítottak, az ott vásárolt italok a vízben fürdés közben is élvezhetők. Nagy élmény az óriás vízeséses medence, de késő ősszel is üzemelő külső medencében is megmártózhatunk, ott sodrófolyosót, barlangot és vízfüggönyt is kialakítottak. A beltérben három 37 fok körüli hőmérsékletű vízzel teli gyógymedencében pihenhetnek a gyógyulni vágyók.

Fotó: Rába Quelle Győr

A fürdő kifejezetten gyermekbarát, a legkisebbek szülői felügyelet mellett a gyermek pancsolóban fürödhetnek, csúszdázhatnak, de ha megunták a vizet, remek időtöltés a játszósarok, ahol csúszdák, mászókák, mászórácsok, óriáshengerek várják a gyerekeket.

Fotó: Rába Quelle Győr

Felnőtteknek az egész napos jegy 3600 forintba, szaunahasználattal 5600 forintba kerül, a gyermekeknek 3 éves korig csak egy 200 forintos regisztrációs jegyet kell váltani, 18 éves korig pedig 2800 forintba kerül a gyermek egész napos jegy. Családoknak érdemes megnézni a speciális, családoknak szóló ajánlatokat.

Fotó: Rába Quelle Győr

Ha már megnéztük Szeged látványosságait, a fogadalmi templomot és a Dóm teret, a víztornyot és a nemzeti színházat, a sóhajok hídját, és ettünk egy jó szegedi halászlét, Szegeden is érdemes célba venni a helyi fürdőt, több lehetőség közül mi az Aquapolist választottuk. A fürdő területén 15 medence található, ezek között vannak gyógymedencék, külső medencék és pezsgő medencék is.

A szegedi fürdő nagy attrakciója a csúszdapark, 13, összesen 1000 méter hosszú csúszdát használhatnak a látogatók.

Fotó: Napfényfürdő Aquapolis Szeged

A szegedi Aquapolis fürdő is gyerekbarát, a gyerekmedencéken túl játszóház és játszósarok is várja a gyerekeket. De nem csak a gyermekes családokra, a nyugalomra, pihenésre vágyókra is gondoltak, a csendes wellnessben élménymedencék, pezsgőmedencék és szaunák is találhatók.

Fotó: Napfényfürdő Aquapolis Szeged

Hétköznapokon a belépőjegy ára 1900-3450 forint között alakul, 4 éves kor alatt pedig ingyenes a belépés. Hétvégén és ünnepnapokon azonban jóval drágábban lehet jegyet váltani, az egész napos felnőtt belépő 5250 forintba kerül, a gyermekeknek 4-12 éves kor között 2700 forintért válthatunk jegyet, 12-23 éves kor között 4350 forintba kerül egy egész napos jegy. A Csongrád megyeiek 30 százalékos kedvezményt kapnak.