Sokkolta a látvány: két medvefej bukkant fel a lány előtt kutyasétáltatás közben

HelloVidék 2021. július 30. 20:00
Két medvét is láttak pénteken Egerben, a Nagy-Eged utca környékén. A két medvefejet megpillantó fiatal nő ijedtségében azt sem tudta, mitévő legyen, már futtában elkezdte tárcsázni a segélyhívót. A megyeszékhely vonzáskörzetében kimondottan gyakoriak a hasonló észlelések, több bejelentés is érkezett már a Bükki Nemzeti Park Igazgatósághoz, számol be róla a megyei napilap.

Péntek, hajnali öt óra környékén Egerben Barna Borbála éppen a vizsláját sétáltatta, amikor nem várt események zavarták meg a nyugalmát. A bokrokból valami fura nesz hallatszott, írja a heol.hu.

Éppen a Nagy-Eged utca feletti kis szőlős rész környékén jártunk, van ott két ház, közötte pedig egy kis ösvény, ahol lehet közlekedni. A közelben található egy nagy szemétdomb is. Már elengedtem futkározni a kutyámat, amikor a bokrok közeléből valami furcsa neszt hallottam

– kezdett a nem mindennapi történetbe Borbála, aki azt is elmondta a portálnak, hogy amit ezután látott, az teljesen sokkolta.

Borbála megőrizte hidegvérét, és a lehető legokosabban cselekedett: előbb elkezdett hátrálni a dombon, majd villámgyorsan lesprintelt, s már tárcsázta a 112-őt.

Lefutottam egészen a domb aljáig, az útra azonban a sok bozót miatt nem tudtam kijutni. Ezért egy helyi hölgytől kértem segítséget, akinek a környéken volt a kertje, s közben csak kiabáltam, hogy „medve, medve!

– mondta Borbála, aki száz százalékig meg van győződve arról, hogy tényleg két medvét látott a Nagy-Eged utcában.

Heves megyében nem ez az első eset, amikor valaki medvével akad össze, korábban medvét vagy annak nyomait vélték látni Andornaktálya, Maklár, Egerbakta, Verpelét, Egerszólát környékén, mint ahogy a Mátrából is érkeztek bejelentések.

Címlapkép: Getty Images