Fészek nélkül maradt Gelején a gólyapár: riasztóval üldözze el őket a borsodi férfi

MTI   
  Megosztom
Fészek nélkül maradt Gelején a gólyapár: riasztóval üldözze el őket a borsodi férfi

Hatalmas felzúdulást keltett Gelejen, miután egy háztulajdonos riasztóval zavarta el a gólyákat a ház előtti fészekből. A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei község nem is lakott lakóházára szerelt riasztót hatósági utasításra távolították el - írta a Telex.

Mozgásérzékelővel ellátott ultrahangos gólyariasztót szerelt fel egy geleji ház tulajdonosa, megakadályozva, hogy az ott élő gólyapár visszatérjen a fészkébe – írja a Telex. Mivel a környék összes fészke már foglalt volt, így nem tudtak megpihenni az Afrikából visszatért madarak.

A Mályi Madármentő Állomás Facebook-oldalán kedden megjelent poszt szerint hatalmas felzúdulást keltett az eset a településen és az önkormányzatnál is.

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság őrszolgálata és a Mezőcsáti Rendőrőrs is lépéseket tett az ügyben. Végül a ház tulajdonosa leszerelte a riasztót, így a gólyák végre elfoglalhatták a fészket. Az ingatlan tulajdonosa ellen közigazgatási eljárás indult.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

gólya

gólyafészek