Fészekrakó program, kicsit másként: így tették biztonságossá a gólyák lakhelyét

HelloVidék   
  Megosztom
Fészekrakó program, kicsit másként: így tették biztonságossá a gólyák lakhelyét

Náddal és gallyakkal körbeszőtt biztonságos otthont építettek a kömlődi gólyáknak, ugyanis az elmúlt negyven évben nem tisztelte meg a Vértes hegység lábánál lévő falut egyetlen kelepelő sem.

Bogáth István, Kömlőd polgármestere minden követ megmozgatott a gólyák biztonsága érdekében, például szakembereket hívott segítségül.Márton Vlad András, a BirdMania-Madárpark és Természetvédelmi-mentőközpont munkatársa szerint ez már a 38. műfészek, amit az elmúlt 2,5 évben építettek az E.on közreműködésével és segítségével villanyoszlopra - számolt be róla a kemma.hu.

Minden oka megvolt erre, ugyanis két tojást őrzött a fészekben. A szakemberek a gólyamentés során óvatosan kiemelték a fészekből a tojásokat, amiket mobil inkubátorba helyeztek, végül visszakerültek eredeti helyükre, csak egy másik fészekbe.

A madár nem szállt túl messzire, az egyik szemközti ház kéményéről figyelte az akciót. Végül, csaknem fél órát kellett várni, mire újra elfoglalta helyét a szárnyas a kisbolttal szemben lévő oszlop tetején ezúttal már az új, biztonságos fészkében.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

életmód

gólya

fészek

madár