Van ok az aggodalomra: Orbán Viktor 3 millió lehetséges súlyos betegről beszél

Pénzcentrum   
  Megosztom
Van ok az aggodalomra: Orbán Viktor 3 millió lehetséges súlyos betegről beszél

A Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának adott interjút péntek reggel Orbán Viktor miniszterelnök. Elmondta, hogy aggódik azért a 3 millió magyarért, aki még nem vette fel az oltást, hiszen bármikor megfertőződhetnek. A vírussal szemben ugyanis csak az oltás véd meg. Aki nincs beoltva, az potenciális súlyos beteg.

Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának adott interjút péntek reggel. Az oltásokkal kapcsolatban elmondta, hogy aggódik azért a 3 millió magyarért, aki még nem vette fel az oltást, hiszen bármikor megfertőződhetnek. De beszélt arról is, hogy a jelenlegi magyar adórendszert elmozdítani az adóemelés irányába életszínvonal-csökkenést jelentene, írja a Pénzcentrum.

Az oltások tekintetében 1,5-2 hónap előnyünk van Európához képest, de a miniszterelnököt továbbra is aggasztja az a 3 millió ember, aki nem vette fel az oltást. A magyarok idő előtt hátradőltek, pedig aki nincs beoltva, az meg fogja kapni a vírust, hiszen az nem tűnik el:

Mindenkit kérek, ne dőljön be ennek a szép nyári hangulatnak: regisztráljon és oltakozzon

- hívta fel a figyelmet a miniszterelnök. Aki be van oltva a vírusvariánsok ellen is védett - szögezte le. A probléma az, hogy jönnek újabb mutációk, és azok megtalálják az oltatlanokat.

Általában minden olyan törekvés, ami a gazdaság rugalmasságát csökkenti rossz és rontja a versenyképességet - mondja Orbán a globális minimális társasági adóval kapcsolatban. Szerinte mi abból élünk, hogy a világ más részeinél olcsóbban, gyorsabban, rugalmasabban és megbízhatóan termelünk. Szerinte a jelenlegi magyar adórendszert elmozdítani az adóemelés irányába életszínvonal-csökkenést jelentene.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

orbán viktor

oltás

koronavírus elleni oltás

koronavírus-járvány

védekezés

betegek száma

beteg