Fontos fejlesztésekről döntött a vidéki nagyváros: itt vannak a részletek

MTI   
  Megosztom
Fontos fejlesztésekről döntött a vidéki nagyváros: itt vannak a részletek

Fejlesztésekkel, a többi közt a BYD leendő üzemét kiszolgáló út építésével kapcsolatban döntött pénteki ülésén a szegedi közgyűlés.

A településfejlesztési döntések során határoztak arról, hogy város északi részén az 502-es főutat folytatva az 5-ös út és a 4519-es jelű sándorfalvi út között 5 kilométeren kétszer kétsávos, valamint 700 méteren kétszer egysávos út épülhet az ehhez kapcsolódó kerékpárutakkal, járdákkal, öt csomóponttal és a csatlakozó utakkal. Az új út a többi közt azt a fejlesztési területet szolgálja ki, ahol a BYD elektromos autókat gyártó üzeme épül meg.

A közterületi járműtárolás tilalmáról szóló rendelet módosításával a jövőben az elhagyott biciklironcsokat is elszállíthatják Szegeden. A városban - főként a vasútállomás és a buszpályaudvar környékén - a márciusi felmérés szerint 137 elhagyott, biciklironcs található. A kerékpárokra a közterület-felügyelők a jövőben figyelmeztetést helyeznek el, majd tíz napon beül elszállítják azokat.

Az önkormányzat pályázatot ír ki a szegedi székhelyű és telephelyű vállalkozások számára a dolgozók fenntartható munkába járásának támogatására. A cégek beruházásuk 50 százalékát, legfeljebb 2 millió forintot kaphatnak meg támogatásként. A korábbi uniós projekt során kerékpártárolók, buszmegállók épültek így.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

gazdaság

szeged

közgyűlés

ülés