Őrületes méretű konténervárost építtet a BYD-gyár Szegeden: itt a mesterterv, mi készül a kínai munkásoknak

HelloVidék   
  Megosztom
Őrületes méretű konténervárost építtet a BYD-gyár Szegeden: itt a mesterterv, mi készül a kínai munkásoknak

Tavaly decemberben jelentette be a BYD kínai elektromosautó-gyártó, hogy Szegeden építi fel első európai gyárát. Botka László polgármester már ekkor munkásszálló létesítéséről beszélt. Az e-építési portál jóvoltából azonban most kiderült, a munkásszálló valójában egy akár 1400 munkás számára is otthont adó  konténerváros is lehet. - írta a Szegeder.hu.


 

Mint kiderült, a BYD a szegedi területének nyugati határán lévő helyszínre kért engedélyeket a konténerváros felépítéséhez. Ez azt jelenti, hogy a legközelebbi lakott területtől, a béketelepi Liliom Lakókerttől (ahol a lakók nem örülnek annyira a gyár érkezésének) a lehető legmesszebb, a forgalmas Budapesti út mellett fognak lakni a valószínűleg eleinte még többségében kínai gyárépítő munkások, majd később akár a gyári munkások is.

A konténerlakópark nem példa nélküli, a debreceni BMW-gyár építkezésén is létesítettek már korábban ilyen szállásokat. A helyi megyei lapnak Szilágyi Csaba, az ottani vendégmunkásokat alkalmazó cég ügyvezető-helyettese azt mondta, az építőipar erősen prociklikus iparág, vagyis amikor hirtelen kell munkaerő, azt máshonnan kell idehozni.

- tették hozzá.

Az ideiglenes építményeket elbontják a gyár megépítése után, majd továbbállnak oda, ahol épp szükség van plusz kapacitásra.

A tervek alapján a szegedi konténerváros két fő részből fog állni

Lesz a munkások szálláshelyének egy elkerített rész, amely hét háromszintes – szintenként 34 egységből álló – konténerépületből fog állni. Ezen a nagyobb területen két porta, sportpálya, tűzivíz-tározó és egy nagyobb étkezde is lesz, utóbbi konyhával kiegészítve.

Ahogy a cikkből kiderül, a terület igen zsúfoltnak ígérkezik, bár a látványterveken némi zöld, dohányzóhely és parkoló is elfért. Ha egy egységben két munkás lesz elszállásolva, mint a debreceni telep esetében, akkor akár 1400 fő is elférhet az ideiglenes létesítményben.

Címlapkép és fotó: www.etdr.gov.hu

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

szeged

byd

akkumlátorgyár

elektromos autó