Durva mérgezés történt egy vidéki akkumulátorgyárban: még mindig keresik a felelősöket

HelloVidék   
  Megosztom
Durva mérgezés történt egy vidéki akkumulátorgyárban: még mindig keresik a felelősöket

Egy év után sincs felelőse az iváncsai akkumulátorgyárban történt mérgezésnek, mivel még mindig zajlik a nyomozás annak a balesetnek az ügyében, amely tavaly történt.

A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a szakértők bevonásával jelenleg is vizsgálják a körülményeket. Több információt a folyamatban lévő eljárásra hivatkozva nem adnak, így azt se lehet tudni hogy, történt-e már gyanúsítotti kihallgatás - írja a Népszava.

Mint ismert, tavaly több tucatnyian rosszul lettek a létesítmény építése során, mivel valamilyen anyagot belélegeztek. Voltak, akik hánytak, hasmenésük lett, és néhányuk testén kiütéseik keletkeztek. A Szabad Európa akkor azt írta, az érintettek védőruha nélkül dolgoztak például olyan nehézfémekkel, mint a kobalt vagy a nikkel és ezt követően jelentkeztek náluk a tünetek.

A rendőrség már akkor nyomozást indított foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt. Nem ez az első, hogy egy magyarországi akkumulátorgyárban hasonló baleset történik. Legutóbb pár napja, az SK Battery komáromi üzemében lettek többen is rosszul, miután a cég közlése szerint az összeszerelési folyamat során „kis mennyiségű anyag” fröccsent az egyik dolgozóra. A dolgozó viselt ugyan arcmaszkot, de az anyag minimálisan érintkezett a nyakával.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

gazdaság

iváncsa

mérgezés

akkumlátorgyár