Temérdek program vár most a nemzeti parkokban: itt a lista, hova érdemes ellátogatni

MTI   
  Megosztom
Temérdek program vár most a nemzeti parkokban: itt a lista, hova érdemes ellátogatni

Kenutúrák, bölényszafari, lápréti barangolás, sólyom- és sasles, népi játszóház, ingyenes és kedvezményes belépési lehetőségek, valamint tárlatvezetés, természetismereti foglalkozások, interaktív vízvizsgálat és gyereknapi programok várják idén is az érdeklődőket a Magyar Nemzeti Parkok Hete programsorozatában, május 17-26 között, országszerte. A program nyitórendezvénye Pünkösd hétvégéjén a városligeti Vajdahunyadvárban lesz.

Bár a hazai 10 nemzeti park igazgatóság egész évben tartalmas, izgalmas és természeti élményekben gazdag programkínálattal várja az érdeklődőket, egyszer egy évben - idén 2024 májusában - a Magyar Nemzeti Parkok Hete nyitórendezvényén egy helyen, egy időben gyűlik össze mindez az esszencia. Ezen a hétvégén a Vajdahunyad sétányon találkozhatunk mind a 10 nemzeti park igazgatósággal, ezt követően pedig országszerte várják a látogatókat a szakvezetéses túrák a tanösvényeken, barlangokban, kenukban és a tárlatvezetések a látogatóközpontokban.

A nemzeti parkok látogatottsága évről évre növekszik. Sikernek könyvelhetjük el minden újabb célcsoport elérését, hiszen velük is tovább gyarapszik a természet szeretete és védelme iránt elkötelezett tábor. Egy-egy túra, vagy foglalkozás alkalmával újabb látogató előtt nyílik meg az addig rejtőzködő világ. Egy hajnali madárles, egy virágzó, árvalányhajas dolomitsziklagyep felébreszti az érzékeket és új világot nyit meg számukra.

A nyitó rendezvényen a nemzeti parki igazgatóságok mellett kiállítanak a természet védelme iránt elkötelezett szervezetek is, ott lesz a Vajdahunyadvárban az idén 50 éves MME, a WWF Magyarország, a Magyar Természetvédők Szövetsége, a Magyar Természetjáró Szövetség, a Magyar Arborétumok és Botanikus Kertek Szövetsége, a Magyar Kertörökség Alapítvány, a Herman Ottó Intézet és a Nemzeti Biodiverzitás- és Génmegőrző Központ. A programkínálat elérhető a www.magyarnemzetiparkok.hu weboldalon és a nemzeti park igazgatóságok weboldalain.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

nemzeti parkok

nemzeti parkok hete

program

kirándulás

kenutúra

bölényszafari

sasles