Itt érdemes csobbanni: egyre többen látogatják a zalakarosi fürdőt

MTI   
  Megosztom
Itt érdemes csobbanni: egyre többen látogatják a zalakarosi fürdőt

Kiemelkedő üzleti évet zárt tavaly a zalakarosi fürdő, a látogatók száma 5 százalékos növekedéssel meghaladta a 650 ezret - közölte a Gránit Gyógyfürdő Zrt. vezérigazgatója.

A 2011-ben regisztrált mélypont után - amikor mintegy 500 ezren váltottak belépőt - évek óta folyamatos emelkedéssel érték el a múlt évben a 650 ezret meghaladó vendégszámot. A város önkormányzatának többségi tulajdonában lévő fürdő bevétele pedig mintegy 100 millió forintos növekedéssel meghaladta az 1,8 milliárd forintot, mondta el Cziráki László, a Gránit Gyógyfürdő Zrt. vezérigazgatója.

Adataik szerint tavaly 14 százalékkal nőtt a komplex, vagyis minden területre belépést lehetővé tévő belépők eladása, ezek száma összességében már nagyobb volt, mint az alap belépők száma. A növekedés pedig azért is örvendetes, mert a nyári szezon sok esős napja vagy a termáltóból elfolyt víz nehézségeket okozott a fürdő számára.

Az idei üzleti év készítésekor nem számoltak a látogatottság további növekedésével, aminek egyik oka, hogy a tavaly indult munkálatok után csak nyárra lesz kész a gyógycentrum teljes felújítása.

Terveik szerint a nyári szezonra megoldódik a termáltó vízének elszivárgását okozó cső cseréje is, felújítják a strand működéséhez elengedhetetlen, de már 30 éves, 250 köbméteres gyógyvíztárolót. Őszre új szaunakomplexumot is építenek 100 millió forintos állami pályázati támogatással, illetve hasonló összegű forrás segíti a 3 csillagos fürdőhotel felújítását is.

Már 2020-ra tervezett feladat a fürdő beléptetőrendszerének cseréje, illetve újdonságként egy ötcsillagos termál kemping kialakítása, ismertette a vezérigazgató.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

zalakaros

fürdő

gyógyfürdő