Különleges programokkal várják a szórakozni vágyókat Szentendrén: mutatjuk a részleteket

MTI   
  Megosztom
Különleges programokkal várják a szórakozni vágyókat Szentendrén: mutatjuk a részleteket

Május 30. és június 1. között rendezik meg a Kandela - Skanzen más fényben elnevezésű programsorozatot a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeumban.

Egyedi fényalkotásokkal nagykoncertekkel, táncházakkal, konferenciaprogrammal és különleges dunakanyari gasztronómiai kínálattal várják az érdeklődőket.

A nagyközönség számos, világszinten ismert hazai fényművész alkotásával találkozhat, a program zenei házigazdája pedig a Fonó. A Kandela nyitónapján, május 31-én pénteken Szabó Balázs Bandája ad nagykoncertet, szombaton pedig a legendás népzenei formáció, a Vujicsics Együttes 50 éves jubileumi nagykoncertjére kerül sor.

Világzenei csemegékbe is belekóstolhatnak a vendégek, pénteken az iráni származású, Berlinben élő világhírű ütőhangszeres, Mohammad Reza Mortazavi legendás tombakjátékát élvezhetik a látogatók, míg szombaton a lengyel Motion Trió műfaji határokat feszegető harmonikakoncertje hallható.

Zságer Balázs produceri közreműködésével elektronikus zenei helyszín is lesz, a késő esti bulit pedig a Radio Cafe DJ-i irányítják majd. A fesztivál nulladik napján, csütörtökön szakmai programok várják az érdeklődőket egész nap, melyek révén mélyebb betekintést nyerhetnek a PajtaKult által eddig elért eredményekbe és az összefogás jövőjébe. A latin candelára, gyertyára utaló fesztivál programjai délután 5 órától hajnali 2 óráig tartanak.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

szórakozás

szentendre

program

kikapcsolódás